Mer om AluCraft's aluminiumbåtar

Att köpa en båt är för de flesta en stor investering och det mycket att tänka på. Vad ska den användas till, kan alla i familjen köra den, inköpspris, behåller den värdet? Hur mycket jobb är det med att hålla den i gott skick? Med mera? Dessa frågor och några till ställde vi oss själv innan vi, för cirka 10 år sedan, började bygga båtar. Resultatet blev vad Alucraft är. Vi utgick helt enkelt från våra egna krav som vi samlat på oss via erfarenheter då vi sett de problem som många kända märkesbåtar har. Dessa krav hade vi som utgångspunkt och som kontrollpunkter i vår produktion av AluCrafts aluminiumbåtar.

 

Aluminiumbåtar av hög kvalitet.

Kvaliteten på våra båtar är alltid väl tilltagen. Knapar och alla andra detaljer som kan gå sönder är dimensionerade i både material och utförande för att det ska hålla för alla tänkbara belastningar. En AluCraft kan man, med motor och besättning, lyfta i knaparna. Alla delar av båten är fastsvetsat så här finns inget vanligt båtskramel. Våra aluminiumbåtar är alltid säkra, snabba och robusta, med få delar som kan gå sönder. Båtbygget är ett handgjort kvalitetsbygge, som är utfört gjort av äkta båtfolk med all den erfarenhet som behövs.  Alla våra båtar är byggda i lite tjockare aluminium än den vanligaste på marknaden för att det ska hålla bättre. Vi använder endast marinaluminium av högsta kvalitét SS4140 (5083/AlMg4,5Mn) anpassad för oceangående båtar. För att däck, durk och luckor ska vara halkfria görs i de durkplåt.Alla våra båtar är naturligtvis CE-Certifierade.

Aluminiumbåtar med karaktär!

Om du provkör en av våra båtar kommer du känna att den här båten är gjord för tuffa tag. Båtarna kännetecknas av att dom är snabba, styva, bränslesnåla och går att köra i alla väder från islossning till isläggning. Den skarpa v-botten med sina slag ger körglädje och komfortabel framfart i grov sjö. Aluminiumskrovet med alla sina detaljer är helsvetsat med 5mm i botten och 4mm i friborden vilket garanterar hållbarhet och på så sätt blir viss iskörning är inga problem.

Aluminiumbåtar gjorda för Skandinavien!

Alucraft är ett svenskt varumärke, vars båtar produceras i Finland. Närheten gör att vi har större kontroll på detaljarbetet och kvaliteten.

Customized! - Personligt anpassade aluminiumbåtar.

Vi bygger varje båt för sig vilket gör att vi kan specialanpassa många delar av båten helt efter kundens önskemål.

 

 

Länkar som vi rekommenderar:

svenfifrdeitnoptrues